5 sterren jeugdwerking

5 sterren jeugdwerking
8 december 2016 Els Gonthier

Uilenspiegel HV verdient 5 sterren!

Op de statutaire algemene vergadering van de Vlaamse Handbal Vereniging die onlangs plaatsvond in Elewijt, viel Uilenspiegel HV in de prijzen. Het VHV kende Uilenspiegel HV 5 sterren toe voor haar jeugdwerking in 2015. Hiermee is Uilenspiegel HV één van de twee Vlaamse clubs die er in slaagde om deze hoogste score te behalen.

Als club kan je een ster verdienen in 5 verschillende categorieën: jongens en meisjes tot 12 jaar,  jongens en meisjes tot 14 jaar,  jongens en meisjes tot 16 jaar,  jongens tot 18 jaar en meisjes tot 19 jaar en de algemene jeugdwerking. In iedere categorie moet de club voldoen aan 5 verschillende criteria. Zoals het aantal georganiseerde trainingen, het aantal ploegen, het aantal spelers, de opleiding van de trainers, een uitgewerkt jeugdplan, promotieactiviteiten,…

Vanuit het bestuur van Uilenspiegel HV nam voorzitter Rudi Sas de oorkonde in ontvangst. “Wij zijn heel blij met deze erkenning van de VHV. Onze club werd opgericht in 1945 en is tevens de oudste én grootste handbalvereniging van Vlaanderen. Na 70 jaar is onze club nog steeds een toonaangevende vereniging met een kwalitatieve jeugdwerking. We zijn er weer in geslaagd om in alle jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes een goede handbalopleiding te geven. Dat VHV onze werking beloont met 5 sterren maakt ons zeer trots.””

Voor alle ploegen van Uilenspiegel HV resten nog enkele wedstrijden voordat het seizoen er op zit. Op 25 juni wordt het seizoen afgesloten met de familiedag en een week later vertrekt onze jeugd naar Slovenië op internationaal jeugdtornooi.