Uilenspiegel – Welta 32-21 It ain’t over untill the fat lady sings !

Uilenspiegel – Welta 32-21 It ain’t over untill the fat lady sings !
13 december 2016 Els Gonthier
De uitslag doet vermoeden dat het weer een rustige avond was zaterdag jongstleden, maar niets is minder waar.
 
De bezoekers uit het Mechelse mochten rusten mee de lijnen uitzetten en deden zelfs meer dan dat. Nooit werd de kloof in de eerste helft voor de Uilen groter dan twee eenheden, want eens op een voorsprong deed men de deur wagenwijd open in onze defensie. Er klopte niet veel, en ondergetekende kreeg een flashback terugdenkend aan de Antwerpse derby(?) van onze buren vorige week. Het was opendeurdag in Wilrijk!
Met de kersverse en waarschijnlijk al vermoeide “papa Bavo”op de bank, was het aan Wouter om zijn kans te grijpen. De arme jongen deed wat hij kon, maar tegen de vrije schietkansen, vriendelijk aangeboden door het huis, was niemand opgewassen. Nadat we in de aanvangsfase, drie maal op rij het doelhout te viseerden deden de bezoekers beter en 0-1 was de aanzet voor een ontstellende zwakke eerste helft. Waarschijnlijk was het decompressie na de triller van vorige week, feit is dat het niet draaide. Aanvallend werd krampachtig gezocht naar het juiste concept maar iedereen liep wat verloren op zijn positie. Na tien minuten was de eerste twee puntenkloof een feit (6-4) en iedereen op de tribune zette zich wat ontspannender op zijn zitje voor een gezapige wedstrijd. Dat was  het uitgangspunt, maar 6 minuten later hingen de bordjes al terug op 7-8 via hun topscorer Smets. Langs onze kant mocht Jasper zijn duivels ontbinden op linkerback, maar met wisselend succes. Met eerst Lars en later Jef op de positie van spelverdeler werd hopeloos getracht enige lijn in het spel te krijgen. Yoeri toonde weer zijn mateloze inzet, door een tegenaanval af te stoppen nadat hij zich zelf de bal had laten ontfutselen. Het zou de click worden voor de “Cavaman”, om hem de bubbels te gunnen deze week en tevens het signaal naar onze coach toe om ook een time-out aan te vragen. Jasper deed bij de spelhervatting meteen zijn plicht bij 8-8 en 10-10 maar ook Wouter ging nu zijn eerste stops afdwingen. Maar we bleven nog steeds in hetzelfde bedje ziek, het bleef een spelletje haasje over met zowaar de bezoekers op een 13-14 voorsprong, wanneer we de kleedkamers opzochten.
 
Wat bijna logisch klinkt gebeurde dan toch in de tweede helft. Nog even dulden we wat repliek van de bezoekers, maar de verdediging ging eindelijk in het slot, en Wouter stopte dan ook poging na poging. Gevolg was dan ook dat na een kwartier het licht voor goed uitging bij de bezoekers bij een 24-16 stand, een 11-2 tussenspurt m.a.w. Zo wat iedereen uit het team liet nu een doelpunt optekenen op “ de feuille “, Ann kreeg er zowaar de kramp van! Welta deed nog een keeperswissel, maar een “jabbala” vanuit de hoek van Bert, was niet bepaald een mentale opsteker voor de jonge man. De veer was al lang gebroken bij de bezoekers, ook al scoorden zij nog af en toe. De broertjes Beuckels mochten ook nog eens samen opdraven en de verdediging ging steeds beter acteren. Bij ons ging “Bakkie” nog als een “kwelduivel” te keer met vier treffers op rij, gevolgd door Floris na 56’. Nog eens Floris én Barend mochten de lijdensweg voor de bezoekers stoppen, met een al bij al logische 32-21 eindstand.
 
Zoals gezegd werd Yoeri uitgeroepen tot man off the match, zij het dat dit meer een bekroning werd voor zijn tomeloze inzet die hij al meerdere weken toonde. Volgende week naar Desselgem, maar graag met iets meer focus dan? It ain’t over untill the fat lady sings !
 
Scoorden: Jasper 6, Yoeri, Bakkie, Barend en Floris elk 4, Jef en Bert elk , Bart en Lars elk 2
Scoreverloop: 10’ 6-4, 20’ 9-10, 30’ 13-14, 40’ 20-15, 50’ 26-18, 60’ 32-21
 
 
Ladderman