Heren 1- Nelo 30-19 Ruime zege én een tweede plaats!

Heren 1- Nelo 30-19 Ruime zege én een tweede plaats!
23 december 2016 Els Gonthier
De thuisploeg mocht opwerpen maar het waren de bezoekers die de score openden. De Wilrijkse intenties werden de volgende minuten echter zeer duidelijk, want na 10 minuten stond het al 7-2. Arno zat nog wel op de tribune en Wouter mocht zijn prestatie van vorige weeknon eens overdoen met een basisplaats. Het was vooral hij die het scoren belette in de aanvangsfase met een serie knappe stops. Rik was zich ook komen bemoeien in het spel, na 7 minuten, waarbij hij meteen al raak trof met een slim balletje naast het hoofd van de bezoekende goalie. Het aftastende spel kreeg iets meer structuur en de rust keerde terug in ons spel. We leken af te stevenen naar een gemakkelijke avond. Bart, Jasper, Barend, Rik en Bart hadden hun naam al op het blad gezet. Een bedrijvige Lehaen en Lewandowski voor de bezoekers, gingen evenwel ook meer hun deel van de koek opeisen. De verdediging kreeg het niet meer belopen, geholpen door een overbedrijvige leiding die plots de tijdstraffen uit hun hoed toverden. Onze aanval ging slordiger om met de geboden kansen en in mum van tijd stonden de taaie bezoekers weer langszij. Na 27’ was alles te herdoen en stond het terug gelijk bij een 11-11 stand. Een time-out drong zich nu op bij de thuisploeg maar zo kregen we weer een wedstrijd. Met drie treffers op rij van Rik (8) gingen we gelukkig nog rusten met een kleine bonus. Na de eerste dertig minuten was de stand 14-12.
De tweede helft werd Wouter gewisseld voor Bavo, wat het vooral vanuit de hoeken al een heel stuk moeilijker zou maken om te scoren,wat later ook zou blijken. Bakkie en Rik mochten tegelijk naar de strafbank voor 2’, maar ondanks het numerieke ondertal ging de bal er wel vlotjes in deze keer. Bert en even later Yoeri tekenden voor die 16-12 en seconden later zag Bert zijn schot zelfs via de lat terugkaatsen. Nelo keerde daarop terug en milderde weer tot 16-14! Rik forceerde dan een zevenmeter en een tijdstraf en via zijn omgezette strafworp en twee treffers van Bakkie ging het weer naar een ruimere 19-14 stand na 11 minuten. Rik vond cirkelspeler Bakkie heel gemakkelijk en op idem dezelfde manier in 1 minuut tijd. Copy-Paste dachten beiden heren waarschijnlijk? De bezoekers konden de kloof van vier à vijf doelpunten nog even vasthouden maar rond de vijftigste minuut was het definitief over en out. De Uilen gingen er plots als een speer vandoor, waarschijnlijk door de afwezigheid van verse lucht en onvoldoende bankzitters bij de Limburgers. Het ging nu in één ruk naar 27-18 in vijf minuten. Nick vroeg nog een time-out en Jef kreeg nog zijn speelminuten. Eerst knalde hij de vierde open kans van de avond ook op het doelhout maar fracties later scoorde hij wel bij 28-18. Bart deed er nog een schepje bovenop, na een assist en steel van Bert en de intussen opgekomen Bob kreeg de eer nog om de dertigste te netten in “the dying seconds”. Een foutieve stop op Bob en een tijdstraf erbovenop deed het licht voorgoed uit bij de bezoekers.Bij een allerlaatste doelpoging voor Nelo vanuit de hoek, mocht Bavo zijn imposante verschijning nog eens tonen, zo dat het bleef bij een 30-19 eindstand. Een collectieve sterke prestatie van de Uilen maakte het niet gemakkelijk de man off the match aan te duiden maar de keuze viel uiteindelijk op “regisseur Bakkie” voor zijn sturende impact in de verdediging. Proficiat mannen!
Kortijk verloor zijn topper intussen thuis tegen Izegem en ziet zijn titelambities uit mekaar spatten, waardoor wij nog op plaats twee zijn gaan postvatten. Hopen dat we nu weerwraak kunnen nemen op Olse volgende week en dan nog eens hardop dromen en hopen op een “Belle”, om die promotie misschien af te dwingen? Maar dat zijn teveel factoren buiten onze wil om waar we, vrees ik, niet te veel moeten van dromen de komende weken!! Maar dromen mag hé, dat kan niemand ons verbieden, voorlopig toch nog?
Ladderman
Scoorden voor Uilenspiegel : Rik 8, Bart5, Floris, Barend en Yoeri elk 3, Jaspe, Bakkie en Bert elk 2, Lars, Bob en Jef elk 1.
Bij Nelo: Lehaen en Lewandowski elk 6, Kerkhofs 3, Van Sloot 2, Van den Boer en Bloemen elk 1.
Scoreverloop: 10’ 6-2, 20’ 8-6, 30’ 14-12, 40’ 18-14, 50’ 24-17, 60’ 30-19