covid

Het COVID-team van Uilenspiegel volgt  niet alleen de  maatregelen van de Nationale veiligheidsraad op, maar ook de  bijkomende  maatregelen  die gelden vanuit de VHV,  in de provincie Antwerpen  en Stad Antwerpen.  We baseren ons hiervoor op volgende bronnen: 

Bronnen 

Nationale veiligheidsraad: https://www.info-coronavirus.be/nl/
Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/ en https://www.sport.vlaanderen/media/16547/basisprotocol-sport.pdf 
Vlaamse HandbalVereniging:  http://www.handbal.be/
Provincie Antwerpen: https://www.cathyberx.be/taken-en-bevoegdheden/veiligheid/corona.html
Stad Antwerpen: Stad Antwerpen: Sporten in coronatijden  

 Heb jij opmerkingen, vragen of suggesties dan kan je ons bereiken via  COVID.uilenspiegel@gmail.com.  Wij stellen jullie betrokkenheid zeer op prijs. 

 

Checklist corona-maatregelen Sporthal (update 10/01/2022)

Aan alle bezoekers van onze sporthalen leden van de club. Jullie zijn van harte welkom in onze sporthal mits het respecteren van de covid-maatregelen die van toepassing zijn.

Respecteer de algemene veiligheids- en hygiëneregels. 

–> Wie zich ziek voelt of  ziektesymptomen heeft, BLIJFT THUIS! Neem contact op met je huisarts bij twijfel inzake de symptomen. Volg het advies op van jouw huisarts.
Een formulier met de melding van de hoog-risicocontacten kan ingevuld worden op de website https://mijngezondheid.belgie.be/#/

–> Wie een huisgenoot heeft die postief test op covid volgt de richtlijnen die je via het protocol/schema bij Covid -19 besmetting van de handbalfederatie kan vinden. Klik op de afbeelding van het protocol om deze te openen.

–> Van zodra je onze sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 6 jaar. 

  • * Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers…
  • * Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve:
   • – Indien dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche)
   • – Om iets te eten of te drinken.
  • *Het mondmasker is ook verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is.

–> Publiek is niet toegelaten in de sporthal

–> Wil je de wedstrijd live zien, dat kan vanuit onze cafetaria op vertoon van een CST en het respecteren van de handhygiëne en dragen van een mondmasker wanneer je niet aan tafel zit.