Dames 1 – HV Uilenspiegel wint tegen Sprimont met 27-16

Dames 1 – HV Uilenspiegel wint tegen Sprimont met 27-16
7 mei 2017 Giannoula Tsakitzidis

Dames 1 - HV Uilenspiegel

Onze dames 1 – HV Uilenspiegel weten hoe ze hun fans en de hele club in spanning kunnen houden. Na een heel seizoen met veel ‘net niet’ matchen en een paar topmatchen bewijzen ze dat de laatste loodjes het meest interessant zijn. Als een echt team hebben ze gisteren de match samen naar de welverdiende overwinning gebracht.

Sprimont was in het begin van de wedstrijd niet erg onder de indruk van de talrijke opkomst van de supporters en de volle jonge bank van Uilenspiegel. Zij opende de match met de eerste goal in de 3de minuut.  Na 3 minuten scoort Kato Nees haar eerste voltreffer van de avond op minuut 4. Tot de 12de minuut was het voordeel voor Sprimont en stond er een 1-4 op het scorebord. Kato was vastberaden en overtuigd dat Uilenspiegel vandaag moest winnen. Het was een echte one-woman show waarbij ze onze ploeg op de minuut 17 tot een 6-6 gelijk bracht. Maar het moet ook gezegd zijn, het team was in volle kracht bezig met een sterke Katrijn in de goal die er geen haar meer wilde tussenlaten. De ploeg ging rusten met een 14-9 score.

In de kleedkamer werd er duidelijk dat niemand deze voorsprong kon geloven, maar ten volle genoot van het spel en de ambiance die er in de zaal was. Met fantastische supporters in de tribune en een team dat eindelijk in zichzelf begon te geloven kwamen de Uillinnen vastberaden uit de kleedkamers ‘deze match is van ons’.

Na 10 minuten spelen stond de ploeg met 18-11 voorsprong, ook Joena had zich voorgenomen Sprimont geen kans te geven. Coach Roel heeft lang moeten wachten om deze luxe mee te maken dat hij zo’n ploeg kon zien genieten om samen een match te winnen. Hij dirigeerde de match alsof het een final 4 match was in Budapest. Onze rookies hebben gisteren alweer bewezen dat zij klaar zijn voor wedstrijden in 2de nationale.

Alle dames hadden hun dag, iedereen had zijn succesmoment hetzij in verdediging, hetzij in aanval, hetzij in snelheid creëren, hetzij in elkaar oppeppen, kortom alle ingrediënten waren aanwezig.

De einduitslag is dan ook geen toeval, Deze ploeg heeft laten zien dat ze een waardige 2de nationale ploeg zijn, zij hebben  al eerder Kortessem en Rhino (oefenmatch) verslagen, maar met de winst nu tegen Sprimont wanneer het over behoud gaat … ja hoor stress is ook geen probleem meer! Onze dames zijn stuk voor stuk allemaal toppers!!! Volgende week tegen Meeuwen, niet gemakkelijk, maar ‘it always seems impossible until it is done’.

 

HV Uilenspiegel: Lotte (3), Joyce (3), Jasmine (2), Minne (3), Kato (9), Katrijn (d), Sofie P (3), Liena, Joena (d), Flore (1), Lien (1), Hanne (1), Sofie D (2), Dafne, Marleen, Inge, Roel (T1), Giannoula (T2), Bram (T2)

HC Sprimont: Delphine (3), Charline (2), Lydia, Maurane, Pauline M (3), Cindy (3), Pauline F (3), Maude (2), Melissa, Stephane (T1)