Desselgemse HC – Heren 1 19-25

Desselgemse HC – Heren 1 19-25
20 december 2016 Els Gonthier

Desselgemse HC – Uilenspiegel 19-25

Geen grote problemen!

Na 8’ was al duidelijk dat dit Desselgemse geen sta in de weg zou worden. Lars en Barend hadden de 0-4 al eerlijk verdeeld, en wanneer Bert en Bart hun duit ook in het zakje deden was de 1-6 al een feit na 11’ ! Van een echte wedstrijd was geen sprake en de controle over het gebeuren lag dan ook volledig bij de bezoekers uit Wilrijk. Zonder echt goed te spelen werd de kloof uitgebouwd. Wouter mocht zich in doel opstellen, net zoals vorige week en deed dit ook nu weer met franje. Na 20’ was de concentratie misschien wat weg, wat de thuisploeg hoop schonk na hun vier treffers op rij. Rik was wel terug tussen de lijnen gezet na een kwartier spel, maar de thuisploeg milderde intussen tot 8-9 na 23 minuten! Onze Uilen konden de score via Jasper, Bert en Rik weer terug uitbouwen naar een 8-12 ruststand wat de hoop op een goede afloop bij de thuisaanhang snel deed afnemen. Enig oplapwerk was na de eerste dertig minuten misschien wel aan de orde in de cabine bij onze Uilen, na de vele toegebrachte klappen en krassen?

Het had de zelfzekerheid van de Uilen zeker niet aangetast want na de hervatting ging de wedstrijd  snel weer dezelfde richting uit, controle en scoren dus! Wouter ging steeds beter acteren en na 40’ stond de maximumkloof van 8 eenheden op het blad, 11-19. Zonder al te veel inspanning werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en was snel duidelijk dat de twee punten mee gingen naar “de Bist”. Rik (6) nam nog de grootste hap uit de “doelpuntenkoek” tijdens de tweede helft en kroonde zich daardoor met nog eens vijf treffers als topscoorder, maar dit Desselgemse was “met alle respect” geen echte partij zondagmiddag. Op de tribune was intussen uitgemaakt wie de Cava  nu wel verdiende. Die ging deze week unaniem naar Wouter voor zijn sterke prestatie, achter weer maar eens een sterke verdediging!

We mogen nu weer even rusten(?) voor we terug aan de slag moeten tegen en in Meeuwen, een toch niet te onderschatte tegenstrever. Maar dat zal pas zijn…. nadat de “klokken” zijn geweest! Op naar 17 april dan maar?

Scoorden: Rik 6, Bart en Barend elk 4, Lars en Jasper elk 3, Bert 2, Floris, Tom en Yoeri elk 1

Scoreverloop: 10’ 1-5, 20’ 5-9, 30’ 8-12, 40’ 11-19, 50’ 15-21, 60’ 19-25

Ladderman