G-galabal een fantastisch feest

G-galabal een fantastisch feest
27 maart 2019 Els Gonthier

Een Geweldig Gala in 7 uilen

Op 23 maart was het verzamelen geblazen voor G-handballers, hun familie, clubgenoten en sympathisanten in zaal het Centrum in Mortsel. G-handbal had immers beloofd haar 25° lid te vieren met een gala. En zo geschiedde

Hoe kan je een hele werking samenvatten in een happening van 18 tot 23 uur? Heel simpel: met 7 Uilen.

Maar voor je aan de uilen begint moet je in de sfeer komen. Met de juiste muziek, lekkere hapjes, een glaasje bubbels of fris, kortom een gezellige receptie zorgde ervoor dat de sfeer er al van het begin in zat. Presentator David Vanderwegen kaderde kort het doel van de Gala: blij zijn met wat we bereikt hebben, maar vooruitkijken naar morgen en de handbalwereld attent maken op het bestaan van G-handbal. De clubs door ze te prikkelen ook met deze aparte handbalvorm te starten en de federatie uit te nodigen een reglementering te maken voor G-sport, vooral voor inclusie van G-sporters in de bestaande competities. Daarna richtte hij nog even de aandacht op de nieuwe wedstrijdtenuetjes (met dank aan de sponsors!) en de G-Uilenvlag (geschonken door Thea Van Beek) en we konden ons opmaken voor de de uilen, uitgereikt door Maarten, Maud en Yens van Down the road !

De warmste uil. Om een G-werking op te starten in een club moet de club mee zijn. Er moet warmte en vooral meevoelendheid zijn voor die mens die het nodig heeft. Geen empathie in de club? Start dan niet met G-handbal. Gelukkig hebben onze G-sporters zich vanaf het begin welkom gevoeld in onze club (en andere clubleden in onze G-werking). Zo ook het filmpje van Heren 1 voor hun ploeggenoot Beau die zwaar was aangepakt tijdens een handbalwedstrijd.

De Promo-uil. Je bent fotograaf voor de Rde Wolves, Black Arrows, Beneleague, enz maar toch ben je er ook bij als onze G-handballers op het terrein komen. Meer zelfs, Alain Descamps, een van de tophandbalfotografen in België zorgde voor onze naambekendheid in Nederland via handbalstartpunt.nl. heel even was het zoeken naar een gelegenheidsalain om ook deze foto te kunnen trekken.

De handige uil Kiezen is verliezen. Als club wil je handbal openstellen voor iedereen. Ook daarom start je met een G-werking. Maar dan krijg je te horen dat je niet kan starten met je open te stellen voor iedereen. Dat je keuzes moet maken. Keuzes die er toe leiden dat je handbal niet openstelt voor iedereen. En dan is er een club die andere keuzes maakt waardoor er toch meer mensen kunnen handballen. Bedankt Olse voor de opstart van rolstoelhandbal.

De toekomst uil Handbaltrainingen zijn leuk, maar wedstrijdjes nog leuker. Liefst niet te ver weg. We waren dan ook ontzettend blij te horen dat St Truiden ook met een G-sportploegje gestart was. Binnen 2 weken zien we mekaar terug op het handbalveld, zaterdag mochten de Limburgse G-handballers hun uil komen ophalen op het podium.

De Scotopelia ussheri. Een aparte soort, met uitsterven bedreigd. Maar wij hebben er nog eentje in de club en zullen hem zeker niet laten gaan. Bestuurder, manusje van alles van de jeugdwerking, moeder van 4 handballende dochters, naast al deze en andere taken voor de club toch mee één van de voortrekkers van de G-handbalploeg. Je zou voor minder een uil verdienen.

De grootst uil Voor een keer geen feestvarkens maar feestuilen. De G-handbal is er week na week, dankzij onze G-eweldige sporters en hun trainers. Voor hen de 6° en op 1 na laatste uil. Het was leuk ze met z’n allen op het podium te zien, het was mooi ze met Tante Rita de dansavond te zien open, het was ontroerend te zien hoe ze er van genoten.

De 7° uil was problematisch. Ofwel hadden we er 300 moeten hebben, ofwel geen. Hoewel heel wat sponsors hadden bijgedragen voor ons event en meer hadden opgebracht dan we hadden gehoopt was er niet genoeg om 300 uilen te laten maken. De 300 enthousiaste sympathisanten, familieleden, clubleden zullen het niet aan hun hart hebben laten komen. zij maakten er mee een fantastisch feest van. Geen ministers, geen sportfederatie-bonzen, maar 300 gewone mensen die de G-handballers van Uilenspiegel, St Truiden en Olse voor 1 avond de belangrijkste VIPS ter wereld maakten.

Voor een eerste reeks sfeerfoto’s met dank aan Greta Van Den Broeck : klik hier

De tweede reeks foto’s met dank aan onze huisfotograaf en winnaar van een gouden uil Alain. Klik hier