Heren 1 – Kortrijk 31-27

Heren 1 – Kortrijk 31-27
28 december 2016 Els Gonthier

Uilenspiegel- Kortrijk 31-27
Sterke “Generale repetitie“
Een topper tussen twee goede teams bracht alles wat je van een aangename handbalavond mocht verwachten. De grote voorsprong na de eerste dertig minuten werd uiteindelijk de basis voor een heel knappe thuisoverwinning.
Een iets of wat onverwachte opstelling met Yoeri op rechterback pakte geweldig uit. Rik werd als schoppenaas op de bank gehouden voor het geval dat, maar onze youngsters deden meer dan verhoopt, met een hardwerkende Barend als opbouwer als één van de uitblinkers. Het duurde dan ook niet lang voor de 4-1 tussenstand op het bord stond. De vaardige jonge- en snelle “gasten“ uit Kortrijk werden de eerste 5 minuten wat weggeblazen, maar lieten niet begaan en kwamen terug op gelijke hoogte bij een 5-5 stand via Driesens na 9’. Een tweede aanvalsgolf van onze Uilen verraste vriend en vijand op de tribune, en niet op zen minst de bezoekers. Tot de 22ste minuut ging de deur in het slot bij onze defensie met een weer betrouwbaar sluitstuk Bavo in het doel. Slechts 2 treffers werden nog geïncasseerd waar anderzijds bij de thuisploeg, haast elke poging binnen ging met een 16-7 tussenstand  na 22’ op het blad als gevolg. Snelle breaks, krachtige infiltraties en mooie doelpunten van Barend, Arno, Bert en Lars, dreven de bezoekers tot wanhoop. De goalie werd vervangen, maar alles was tevergeefs. Het spel bleef gelijkgaand tot en met de rust, maar na een heel mooie lob van Bakkie uit een zeer scherpe hoek op de cirkel, werd een kloof van 8 eenheden het resultaat, 20-12 ! Dit opende perspectieven voor een goede afloop.
De tweede helft leek eerst dezelfde richting uit te gaan maar te overhaaste shots en enkele balverliezen deed de wedstrijd plots weer terug kantelen. De bezoekers profiteerden optimaal en na tien minuten was onze voorsprong gehalveerd. Menige toeschouwer begon zenuwachtig te schuifelen op zijn zitje, niet op zen minst mezelf, en sommigen verwachtten een groene kaart op de centrale tafel, maar ze kwam voorlopig niet. De bezoekers hielden de optie van een terugkeer zo open maar zouden toch niet dichter komen dan een 3-puntenkloof. Een hardwerkende thuisploeg nam de draad weer terug op en hield de bovenhand bij het ingaan van de laatste tien minuten. Een time-out  bij een 26-23 stand kwam er nu wel en een tweede bij 31-27, perfect getimed trouwens, en de schaapjes waren op het droge. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de 31-27 einduitslag brengt als aanblik achteraf, een voorlopige eerste plaats in de rangschikking. Het zal maar tot zondagavond duren vrees ik ( Izegem speelt nog zondag ) maar het oogt toch mooi? Aan ons om volgende week in Izegem onze ambities waar te maken, maar met dezelfde instelling als vanavond blijft die mogelijkheid er in zitten. Heel Wilrijk hoopt hier op natuurlijk, we komen plots weer héél dichtbij!
Een uitblinker voordragen was voor één keer onbegonnen werk, het was een knappe collectieve prestatie. Het werd een nek aan nek race voor de Cava tussen Bavo en Barend, Bavo kreeg de bubbels maar gaf de fles ter plekke nog met een sportieve “geste” aan Barend. Super gasten, nu ook als één blok naar het verre Izegem, leg er je kop voor!!
Scoorden: Barend 11, Bert 7, Lars en Arno elk 4, Tom en Floris elk 2, Yoeri 1.
Scoreverloop: 10’ 6-5, 20’14-7, 30’ 20-12, 40’ 22-18, 50’ 27-23, 60’ 31-27
Ladderman