Heren 1 – Tongeren 26-24 Titelkansen dan toch niet opgeborgen?

Heren 1 – Tongeren 26-24 Titelkansen dan toch niet opgeborgen?
25 december 2016 Els Gonthier

Heren 1 - Tongeren 26-24 (23 jan.2016)

Tongeren kwam zaterdag op voorsprong na 3’ via hun topscoorder Gevers, maar onze Uilen repliceerden meteen. Na een tiental minuten stond een 4-4 op het blad, door treffers van Kiebooms, De mot, Gaastra en Geens. Alles liet toen al uitwijzen dat het een “close call” zou worden. Beide ploegen gingen voluit en hielden mekaar in evenwicht. Het bleef gelijkgaand tot de 29ste minuut, waarna Uilenspiegel, in overtal, er eindelijk in slaagde een stevigere 2 punten kloof te creëren.

Het werd een aangenaam kijkstuk, voorzien van knappe doelpunten of assist’s langs beide kanten. Zo wat iedereen kwam aan scoren toe bij de thuisploeg. Zo was er het mooi onderhands doelpunt van Lars bij de 5-4, Kasper die aangenaam verraste en scoorde van op de cirkel (bij 10-8) en Bart die zich tot topscoorder zou ontpoppen. Natuurlijk waren daar ook weer de gebruikelijke “anciens” Bavo en Rik die zoals steeds hun bepalende meerwaarde meegaven aan dit treffen. Barend groeit meer en meer naar zijn beste niveau toe, zo ook weer deze avond. Bijzonder knap was o.a. zijn onderschepping , toen Tongeren een tegenaanval liep, wat een spontaan applaus uit de tribune ontlokte. Tenslotte was er nog het doelpunt van Bakkie aan de cirkel, dat terecht werd afgekeurd, nadat deze enig mooi blind werd aangespeeld van Rik vanop 9m, maar juist is juist.

Desondanks al dit moois konden de bezoekers steeds gelijke tred houden , zodat reeds vermeld, er bij de rust mààr een 13-11 op het bord stond.

Eens de tweede helft was opgeworpen door de thuisploeg grepen onze Uilen hun kans . De eerste actie was meteen raak via Lars, via een 7m, meteen verdubbeld door Bart vanop de cirkel (15-11).De bezoekers lieten echter weer niet begaan en sloegen terug via Van de Woestyne na balverlies, meteen gevolgd door een treffer van Huybrechts. We behielden nog wel een kleine kloof wat ons enigszins een bepaalde rust gaf. Het vertrouwen groeide nog meer, zeker nadat Rik kinderlijk eenvoudig de bezoekende verdediging uit mekaar speelde na een knappe schijnbeweging, waardoor na 42’ er een 20-16 werd opgetekend. Enkele knappe reddingen van Bavo in deze periode kwamen zoals steeds op het juiste moment en deden de bezoekers niet lachen. Al dit moois ontlokte bij onze coach al redenen om speeltijd te gunnen aan de youngsters. Het werd een wisselend succes, want enkele balverliezen later kropen de “Eburonen” op kousenvoeten dichter. Met nog 5’ op de klok kropen de bezoekers dichterbij tot 24-22 en het geloof werd daardoor bij de bezoekers weer groter. Gelukkig rest er nog onze gerenommeerde verdediging die orde hield in al dit late geweld. Het hoofd bleef koel en via treffers van Rik en Floris werden de 26-24 eindcijfers vastgelegd en bleven de punten in Wilrijk. De “Cava” ging vanavond dik verdiend naar Barend die een sterke partij neerzette. Proficiat !

Onze vrienden uit Merksem namen verrassend de maat van Izegem wat ons plots maar op vier punten van de leider plaatst. Wat als en wanneer we nu gewonnen hadden tegen Olse? Maar gedane zaken nemen natuurlijk geen keer, dus hopen we maar dat we zelf nog een perfect parcours kunnen afleggen ?

Scoorden:

Bart 5, Rik en Lars elk 4, Barend en Kasper elk 2, Floris, Jeroen, Jef,Tom en Arno elk 1

Scoreverloop: 10’4-4, 20’ 8-8, 30’ 13-11, 40’ 18-15, 50’ 23-19, 60’ 26-24

Ladderman