Uilenspiegel-Kraainem 30-28 Wat, als, misschien ?

Uilenspiegel-Kraainem 30-28 Wat, als, misschien ?
16 december 2016 Els Gonthier
 
 
Inderdaad! Nadat vorige week met veel overmacht de tweede plaats werd veiliggesteld op het veld van “Olse’, was er nu nog het toetje!! Een extra duel tussen Kraainem en onze Uilen moest de beloning worden voor nog een “eventuele” promotieplaats naar tweede klasse, een “clash” tussen twee vice-kampioenen zeg maar. Dus, “als”, misschien, is er nog hoop als je winnaar wordt van deze dubbele ontmoeting……wat bijna een utopische gedachte is natuurlijk, want elke weldenkende handballiefhebber heeft dit al lang (niet?) begrepen. De bond blijkbaar wel ? Hopen dan maar ?
 
Voor aanvang van de wedstrijd werden de “broertjes Beuckels” eerst gehuldigd voor hun schitterende- en héél lange carrière én bij deze laatste (thuis)wedstrijd, samen met de “Cavaman”, maar dit dan weer voor zijn extra sportieve inzet. Bedankt voor al het moois!
 
Op het veld zagen de toeschouwers echter twee inspiratieloze teams de wedstrijd aanvatten wat maakte dat alleen Bavo zijn eigen zelve kon blijven tussen de palen, door uit te pakken met enkele knappe stops. De thuisploeg speelde met nog minder “drive” dan de bezoekers, waardoor Kraainem zonder probleem baas bleef gedurende de eerste speelhelft. Bij de Uilen ontbraken wel Baxter, Arno, Floris én Joeri ( gebroken teen) maar dat was ook het geval bij de bezoekers van coach Lamury, dat ook moest aantreden met mààr 2 bankzitters. 
Forment en Buyssens kregen desondanks dit alles veel te veel vrijheid om regelmatig aan te leggen, en onder mekaar zorgden zij alleen al, voor elf van de 16 treffers uit de eerste speelhelft. Bij de thuisploeg draaide het, “zachtjes” uitgedrukt, zowel aanvallend als verdedigend niet, zodat 12-16 een logische ruststand werd.   
 
De tweede helft was een ander verhaal, en gelukkig maar. Een plots veel beter geïnspireerd Uilenspiegel speelde nu wel op hun betere en vertrouwde niveau en na drie kwartier stonden de bordjes eindelijk terug gelijk, 22-22! Met Jef, Ruben op de cirkel, Lars en Rik en Barend, werden de bakens en de score verzet. Met nog vijf minuten op de klok was de vijfpuntenkloof zelfs een feit en mocht Rik eindelijk “trekkebenend” gaan rusten. Maar de vechtlust, eigen aan de Waalse mentaliteit, was toch nog goed voor een drietal treffers op de valreep, wat de terugwedstrijd van volgende zondag nog altijd de nodige spankracht zou geven. Eindstand 30-28. Nog zes keer slapen dus en dan zit het seizoen 15-16’ erop ! Tot volgende week of volgend seizoen dan maar? 
 
Speelden: Adriaenssens,(4), Beuckels Rik (7), Beuckels Bob, De mot, Gaastra (8), Geens (4), Kiebooms Jef (4), Pilate R (2), Segers, Van de Kant, Janssens, Stas, Jacobs (55’) en Van Put(5’)
 
Scoorden bij Kraainem: Buyssens 9, Hap 7, Forment 5, Riche en Saïki elk 3, Van den Bussche 1.
 
Ladderman