J18: Verslag Ambiorix Cup

J18: Verslag Ambiorix Cup
28 augustus 2017 Els Gonthier

De J18 ploeg van dit jaar heeft best wel wat ambities. Vorig jaar werd in de VHV-competitie een 4de plaats behaald en we krijgen de versterking van 8 vice-Vlaams kampioenen in de ploeg.

Na een intens “leertraject” in de Cell cup en een intense stage, afgesloten met een oefenwedstrijd tegen mede-favoriet Tongeren (47 – 42), zetten we afgelopen zaterdag onze voorbereiding voort in de Ambiorixcup, één van de klassieke voorbereidingstornooien op het nieuwe seizoen.

We komen terecht in een sterk bezetten poule met het steeds sterke Initia Hasselt, HC Sprimont (met 2 geselecteerden van de J18 Nationale ploeg), Achilles Bocholt (net als wij rechtsreeks geplaatst voor de VHV-a competitie) en het Duitse Würsselen.

De spannende en gelijk opgaande eerste wedstrijd tegen Initia Hasselt eindigt in een ontgoochelend gelijk spel (12-12), waar de gelijkmaker in de allerlaatste seconde voorbij Jorre wordt gelegd. Een belangrijke wake-up call. (Beau 6, Sander 2, Emiel 1, Robin 1, Roel 1, Timo 1)
De 2de wedstrijd echter, tonen onze jonge Strigiformes hun veerkracht. Ze houden de 2 sterkhouders van Sprimont voortreffelijk uit de wedstrijd en zetten deze sterke formatie verdiend opzij! (16-14) (Timo 6, Roel 3, Beau 2, Brikke 2, Robin 2, Emiel 1)
Würselen is duidelijk een ander niveau! Het valt op dat bij onze Oosterburen handbal nog steeds sport nummer 2 is en dat de gemiddelde Duitse J18 precies al wat meer boterhammen met choco heeft gegeten dan zijn Vlaamse tegenhanger. De cijfers zijn strenger dan het wedstrijdbeeld, maar het is duidelijk dat de latere tornooiwinnaar duidelijk sterker is! (7 -16) (Beau 3, Timo 2, Brikke 1, Robin 1)
Tot slot komen de jonge uilen tegen Achilles Bocholt op de mat. De lessen uit de 1ste wedstrijd worden matuur in de praktijk gebracht en na een spannend slot is de buit binnen met het kleinste verschil (9-8). De verdeling van de score duidt ook het steeds beter wordende samenspel aan: (Beau 3, Timo 2, Emiel 1, Ilias 1, Sander 1, Wannes 1)

Slotsom van een fijne handbalnamiddag: Alle reeds gespeelde wedstrijden tegen directe concurrenten duiden aan dat het niveau in de VHV J18 competitie hoog ligt en de rechtsreeks geplaatste ploegen zeer dicht bij elkaar ligt. We gaan een spannend, hoogstaand en hopelijk heel plezant seizoen tegemoet.

We starten 09/09 op Rhino. Noteer alvast met stip in de agenda zondag 24/9 om 16h onze 1ste thuiswedstrijd, een 1ste derby tegen Sasja @debist. Toeters, bellen, grote trommen en welgesmeerde stemmen zijn van harte uitgenodigd!