Missie en Visie

Visie en Missie

HV Uilenspiegel  vzw wil een toonaangevende handbalvereniging zijn op recreatief, competitief, G-sport en topsportniveau.

Onze club staat voor een gezonde sportbeleving, ‘fair play’, team- en clubgevoel, voor alle leeftijden, en dit zowel op als naast het terrein. Een positieve instelling en succeservaring helpen om een steeds hoger niveau van plezier te beleven.

Handbal helpt ontwikkelen, wij helpen ‘handbal’ te ontwikkelen.

Onze visie op de sport handbal is breder dan handbal enkel te zien als een balsport. Wij zien handbal als een sport die ontwikkelt. Handbal helpt elke speler te ontwikkelen op vier basisdomeinen. Je ontwikkelt op het motorische, sociaal, biologisch en functioneel domein. Dus handbal helpt ons te ontwikkelen, wij als handbalclub Uilenspiegel  willen: ‘HANDBAL’ helpen ontwikkelen.

Ontwikkelen van talentvolle jongeren binnen een kwaliteitsvolle topsportomgeving.

Handbal staat voor kracht, explosiviteit, snelheid, techniek en tactiek. Jongeren die gepassioneerd en getalenteerd zijn, moeten de kans krijgen om uit te groeien tot topspelers. Zij komen in aanmerking voor topsportproject (Handbal-Extra)van HV Uilenspiegel . De speler moet de capaciteiten bezitten en het doorzettingsvermogen hebben om intensief met handbal bezig te zijn. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers die al jarenlang ervaring hebben met handbal op het hoogste niveau.

Algemene strategische doelstellingen HV uilenspiegel

  1. HV Uilenspiegel  is een sportvereniging waar plaats is voor G-sport, recreatieve, prestatie- en topsportgerichte ambities.
  1. De werking van HV Uilenspiegel steunt op een goed uitgebouwde organisatie die geschraagd wordt door spelers, medewerkers en vrijwilligers.
  1. HV Uilenspiegel  heeft een maatschappelijke taak te vervullen.
  1. HV Uilenspiegel  VZW streeft naar een gezonde financiële structuur van de club.