succesweekend voor de senioren

succesweekend voor de senioren
7 oktober 2018 Els Gonthier

Mede dankzij een volle tribune supporters wonnen onze fanionteams 2 belangrijke wedstrijden in de Bist

Heren liga tonen goesting in bekeravontuur.
Een wedstrijd tussen twee speelstijlen kregen de supporters te zien in De Bist.
Herstal,, een reeksgenoot, speelde om alle tempo uit de match te halen vanaf het begin. Onze heren geraakten los in het tweede deel van de eerste time via een aantal gerichte snelle breaks. Ook de herschikte verdediging draaide dan op volle toeren.
Ruststand 16-11.
Na de rust ging Herstal potiger spelen en dat stoorde ons aanvalsspel, Herstal kwam terug tot 18-17 .
Het sein voor de Uilen om een verdere versnelling te plaatsen. Herstal knakte fysiek en we haalden het einde met 33-26.
Onze heren zullen de terugwedstrijd met volle concentratie moeten starten tegen een vollediger Herstal.
Deze groep gaat ook daar voor de winst !

Voor de heren kwamen onze dames in actie
Antwerpse stadsderby 2de Nationale HV uilenspiegel – Olse Merksem

In de eerste helft waren de Antwerpse ploegen aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een lichte voorsprong bij de rust voor HV Uilenspiegel (15-13 )
De match kwam nochtans traag op gang in de 6de minuut stond het 1-0  voor Uilenspiegel en in de  8ste minuut stond er nog steeds maar 1-2 op het scorebord. Daarna begonnen beide ploegen beter te draaien waardoor het opgekomen publiek een mooi handbalderby voorgeschoteld kregen .

De meisjes van Uilenspiegel kwamen duidelijk beter uit de kleedkamer want na 4’ stond het 18-14 voor de thuisploeg. Olse deed er alles aan om de achterstand terug goed te maken maar het collectief en de snelheid van de meisjes van Uilenspiegel deden in de 2de helft de ervaren speelsters van Olse  de das om. Einduitslag :33- 20

Scores Uilenspiegel :Gereats Hanne (7),Antonissen Lotte (5),Nuyens Evelien (5),De Backer Kato (4), Buelens Sien (4), Antonissen Flore (2), Loier Lien (2), Buys Bente (2), Kiebooms Dafne (2)

Scores Olse Merksem: Dirckx karen(5), Loos Sanne(4), Van der Goten Joyce(3), Laurent Britt(2), Peters Ranja(2), Heyvis Floortje(2), Marteleur Cloe(2)