verslagen weekend 16-17 maart

verslagen weekend 16-17 maart
19 maart 2019 Alain

Zandvliet te sterk voor M12.

Na goede resultaten van de laatste weken tegen Schoten en Brasschaat/Merksem vertrokken onze meiden met veel vertrouwen naar de Berendrechtse polders. Een stevig verdedigend Zandvliet leerde onze meiden echter hoe het spelletje moet gespeeld worden. Inkomen zonder bal en als de verdediger uitkomt pas geven voor hij je kan vastzetten. Onze meiden geraakten er moeilijk door. Aan de andere kant was goalie Pippa weer goed bij de les, maar zag een paar afgeweerde ballen toch domweg in doel kaprioleren. Met 4-1 en 7-4 kon Zandvliet de eerste sets binnen halen. De derde set was voor de uilen (3-1)

 

Heren 2 zetten belangrijke stap naar behoud

Heren 2 stonden op een voorlaatste plaats en konden zich geen puntenverlies veroorloven tegen ’t Noorden. Na een aarzelend begin konden de uilen een kleine voorsprong uitbouwen. Met doelpunten van vooral Dirk Claessen en een beloftevolle Thiele bleven de vikings aanklampen en meer dan 3 doelpunten verschil zat er aanvankelijk niet in. In een dolle laatste 2 minuten kregen beide ploegen elk een tijdelijke uitsluiting en kon Uilenspiegel de voorsprong uitbouwen tot 4 punten (14-10).

Het waren de bezoekers die het beste uit de kleedkamer kwamen en in de beginfase van de tweede helft de voorsprong milderden (16-14 na 6 minuten). Een weliswaar niet opzettelijke maar wel domme overtreding met een rode kaart tot gevolg zorgde voor een eerste kentering. ’t Noorden tijdelijk met 4 en de Uilen liepen terug uit naar 5 doelpunten. De poulains van Robbie Mestdagh kwamen nog even terug dichterbij maar de Uilen konden hun bonus op het scorebord houden. Eindstand 28-24.

Opmerkelijk was de codetaal tussen coach en spelers en hoe goed die opgevolgd werd. “Rust” wil zeggen “met z’n allen vooruit zonder na te denken”. Persoonlijk hadden we coach Marc liever een paar keer “komaan, als een gek vooruit vliegen” horen roepen.