verslagen weekend 23-24 februari

verslagen weekend 23-24 februari
25 februari 2019 Els Gonthier

Je hoeft niet te winnen om een tevreden coach te hebben.  Deel 1

Onze M12 meiden moesten het gisteren opnemen tegen de jongens van Schoten. Niet vanzelfsprekend, deze heren hebben hun eerste plaats in de rangschikking echt niet gestolen.

De eerste set kwam traag op gang. Het duurde tot de 5° minuut voor Schoten op voorsprong kwam (1-2). De meisjes bleven echter goed verdedigen en Schoten kwam er moeilijk door tot de 10° minuut. Schoten speelde op tegenaanval en de uiltjes trapten op hun adem. In 1 ruk door naar 1-8 en set gespeeld.

2° set begon gelijkopgaand met een 2-3 na 5 minuten. Schoten schakelde een versnelling hoger en liep uit naar 3-8. In de laatste minuten kon Uilenspiegel toch nog de kloof verkleinen tot 5-9

Zelfde scenario voor de 3° set :4-9. Maar meer dan de score zagen de coaches veel meer beweging in aanval, steviger verdedigend werk bij momenten en meer teamwerk in het algemeen. Dit belooft voor de voorlaatste wedstrijd (Zandvliet) van 16 maart en de clash tegen de jongens een week later.

Je hoeft niet te winnen om een tevreden coach te hebben.  Deel 2

Girl power troef op het M14 promotornooitje met 6 teams uit het Vlaamse landgedeelte. Door het wegvallen van enkele ploegen moesten de organisatoren (onze kersverse initaitors) nog een extra ploegje zoeken. Gelukkig liepen er nog wat M12 meisjes die een extra tornooitje wel zagen zitten. 3 Uilenteams dus want de G-sport had ook een delegatie gestuurd.

Het werd een spetterend en een ander handbalfeest in De Bist. Anders vanwege de alternatieve handbalvormen die gespeeld werden, anders vanwege de manier hoe alle teams met mekaar omgingen, Stralende gezichten, rode kaken ipv rode kaarten en full Time action in afwisselende handbalvormen met nauwelijks bankzittijd.  Op terrein 1 werd minihandbal gespeeld, op een 2° terreintje enkel een doeltje voor streethandbal en op het derde terrein werden de meiden met rekkers vastgemaakt aan een opblaashandbalveld. Handbal zoals ze het nog nooit gespeeld hadden, maar het sloeg wel in. Trainers en spelers kwamen ons achteraf vertellen dat ze genoten hadden van deze “handbalandersdag”. Vraag niet naar rangschikkingen en scores. Voor één keer ging het om het zuivere spelplezier, niet om de punten of plaatsen.

Reuze ambiance dus, mede dankzij Pim De Panter die helemaal vanuit Lummen met een opblaasveld kwam opdagen (bedankt VHV), maar vooral dankzij onze ploeg nieuwe trainers in opleiding die het hele event georganiseerd en begeleid hebben. Knap werk en meer van dat. Meer van dat brengt ons bij het heerlijke dessertenbuffet dat onze M14 mama’s en papa voorzien hadden. Dankjewel dames.

Maar de dikste merci gaat naar de meisjes:

Onze M12 die wilden invallen voor de clubs die de weg naar Wilrijk niet hadden gevonden vanwege de mist, de sneeuw, broodkruimels opgegeten, overslapen (schrappen wat niet past)

Onze M14 die zich openstelden voor de G-sport en M12 gelegenheidsmedespeelsters

Alle deelnemende meisjes voor de manier hoe ze zijn omgegaan met ons G-sportploegje. Daar was er echt een kippenvelmoment bij ouders en trainers. Maja, Charlotte en Jonathan in hun enthousiaste zelve, Jente die voor de eerste scoorde tijdens een wedstrijd (en dat dan nog maar eens 8 keer herhaalde) , maar vooral Jana, Tinne en Nona die we gaandeweg het tornooi volledig tot bloei zagen komen.

En s avonds hielden onze dames 1 ook netjes de punten in de Bist zodat ze voorlopig hun eerste plaats veilig stellen…