VHV J18: Izegem – Bocholt – Uilenspiegel

VHV J18: Izegem – Bocholt – Uilenspiegel
22 januari 2018 Els Gonthier

Zondag 21/01: De start van de terugronde in de VHV J18 competitie.

Vol goede moed vertrokken de J18 richting Izegem. Echter, een panne en een auto-ongeval strooiden bijna roet in het eten. Gelukkig was Bocholt bereid om de planning met ons te wisselen, wat onze jongens 30 minuten extra gaf om aan te komen en op te warmen.

De 1ste wedstrijd tegen Bocholt werden alle stress en adrenaline van de eventvolle heenreis direct omgezet, met 17-9 als resultaat. Geen enkele andere ploeg in de reeks maakte dit jaar al 17 goals in een wedstrijd van 20 minuten. De vizieren van de jonge Uilen staan scherp en dat belooft meer.

Izegem beloofde een andere wedstrijd te worden. Met een enorm grote pivot en een VHV-selectiespeler in de achterlijn gooiden we onze defensie om van 3-2-1 naar 6-0. De defensie van Izegem speelde een zeer hoge 3-2-1 met het nodige duw- en trekwerk. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en waar we dit seizoen al enkele wedstrijden van dit kaliber hebben zien stranden in een verlies met 1 doelpunt, toonden de rode bende van Wilrijk deze keer grote veerkracht en sleepten we een 9-11 overwinning uit de brand.

Dan was Bocholt weer aan de beurt, die ondertussen verrassend Izegem opzij gezet hadden. Ook hier veel animo en harder spel met op het einde een verdiende overwinning na opnieuw een nagelbijter (12-10).

De laatste wedstrijd tegen Izegem had alle elementen om een thriller te worden. De West-Vlamingen hadden dit tornooi nog maar 1 punt behaald en willen meedoen voor de VHV-finale. We verwachtten een knokpartij, zeker na de buldertirade van de Izegemse coach die we konden horen in de gangen van de sporthal. Ook deze keer hadden we een antwoord klaar: 6-14 tegen de nummer 3 in de stand. Als uitsmijter knalde Beau ‘BB’ Bortolin nog een buzzerbeater van op eigen speelhelft via de deklat snoeihard binnen.

De eerste 8 op 8 is binnen! Wat nog belangrijker is: d’r is gisteren geknokt en voor mekaar gespeeld, zowel in aanval als in verdediging. ’t was mooi om te zien! De jonge Uilen laten zien dat waar ‘SAMEN’ in ’t stad precies wat moeilijk gaat, de Wilrijkse J18 wel begrepen hebben hoe dat moet!

Proficiat mannen!

Deze week trekken we door op dit elan tijdens de trainingen, want zaterdag staat tegen Atomix de Regio-titel op het spel. ’t zal 60 minuten bloed, zweet en tranen kosten, maar op deze manier hebben we echt een kans (ook als Atomix volledig is)!

Daarom zaterdag 27/01 om 14h30 alle supporters op post voor een affiche die een spetterende start van de nieuwjaarsreceptie belooft!

Ne fiere coach,

Koen