VHV J18 they did it !!!

VHV J18 they did it !!!
11 september 2016 Els Gonthier

 

Zondag 11/9/2016, 11h30, Sint-Truiden, historisch moment!

 

Voor het eerst bij mijn weten spelen we met een gecombineerde ploeg van Uilenspiegel en Sasja een officiële wedstrijd met de J18. En deze kan ineens tellen, we spelen het plaatsingstornooi voor de VHV A-competitie.

Enkel de 1ste 2 van een poule van 5 ploegen gaan rechtstreeks door. Toch een uitdaging voor deze nieuwe ploeg met 7 (!) J16 spelers en 2 Sasja-jongens die moeten ingepast bij de 6 Uilen J18.

 

Onze eerste tegenstander is Elita Lebbeke, vice-Belgisch kampioen bij de J16 vorig jaar. Elita neemt direct het heft in handen met een snelle voorsprong van 3 doelpunten. Een sterk Antwerps blok in verdediging en goed samenspel in aanval zorgt ervoor dat we stilaan knabbelen aan de achterstand en zelf even een goaltje voor komen. Na een bloedstollend slot sluiten we oververdiend af met een 12-12 gelijkspel.

 

Na een korte pauze, is Rhino aan de beurt. De jongens van Ward zijn duidelijk niet opgewassen tegen ons jong geweld en worden relatief eenvoudig opzijgezet. Callant Tongeren belooft een ander paar mouwen te worden, maar vooral sterk werk in verdediging zorgt ervoor dat de Limburgers zich keer op keer stuklopen tegen onze Antwerpse kaaien.

 

Om zeker de barrages te ontlopen, moeten we winnen van Schoten. Dit lijkt in het begin niet zo eenvoudig. Tot 4-4 in de 12de minuut kan Schoten volgen, maar dan is het beste er af na 20 minuten staat een mooie 5-9 op het scorebord.

 

De opdracht is geklaard en met een gedeelde 1ste plaats (Elita heeft ook 7 op 8, maar een beter doelsaldo), verzekeren we ons van rechtstreekse kwalificatie. Een mooi slot van een voorbereiding die gekenmerkt werd door sterke inzet en hoge aanwezigheid. Ze weten het nu van Lebbeke tot in Tongeren, die van ’t Stad kunnen handballen!

 

We zijn klaar voor de start van het seizoen op zaterdag 17/9 om 18h30 in de bist voor een echte stadsderby: Uilenspiegel-Sasja 1 – Uilenspiegel-Sasja 2.

 

Nog nen dikke merci voor de meegereisde, ouders en supporters.

 

Voor Uilenspiegel-Sasja speelden: Mohamed, Roel, Wannes, Beau, Arthur, Timo, Robin, Jorre, Broes, Emiel, Arjen, Brikke, Quinten, Wout en Quinten.

Lucas, Babuni, Petar, Oskar en Pavel konden er niet bij zijn, maar hebben hard meegewerkt aan de voorbereiding en tekenen zaterdag zeker present!

 

Uw fiere coach,

 

Koen Janssens

Trainer-coach

J18 Uilenspiegel-Sasja