Wedstrijdverslagen 16-17/2

Wedstrijdverslagen 16-17/2
18 februari 2019 Els Gonthier

Onze Uilen hebben dit weekend weer prima prestaties neergezet.Onze M12 , deze week aangevuld met Kimon, Sam en Ruben Fiers, trok zaterdagvoormiddag naar de fusieploeg Merksem/Brasschaat.

In de eerste set begon Olse/Brasschaat sterk aan de wedstrijd met enkele mooie acties van Toon Kelders. 3-1 na 3 minuten. Tijd voor coach Ann om in te grijpen: switch in de verdediging, spelers die mekaar hielpen als er toch eens een speler doorkwam, na 10 minuten (6-4) geraakte Olse/Brasschaat er niet meer door, Onze Uiltjes nog wel en de eerste set met 6-6 afgesloten. Coach Ann en Patrick voelden dat er meer in zat.

Dat bleek in de tweede set. Olse/Brasschaat had problemen met onze stevige verdediging, terwijl bij Uilenspiegel de aanval wel lukt. Over 0-4 naar 2-6 na 12 minuten. een eindoffensief leverde de thuisploeg nog wel 2 doelpunten op maar met 4-6 waren het de uiltjes die de set binnen haalden.

De derde set werd razend spannend. Afwisselend kwam Uilenspiegel en Olse/Brasschaat een puntje voor, maar geen van beide ploegen kon er een 2 puntenkloof van maken. Met 7-7 de laatste minuut in en de thuisploeg in aanval zagen we dat er niet meer in zou zitten dan een gelijkspel. Maar toen kon Jits een bal onderscheppen, Uilenspiegel in tegenaanval 7-8 op 5 seconden van het einde.

De ploeg van Edegem geeft hier een mooi cadeau aan onze Wilrijkse J12. Die konden door deze uitslag dit weekend 2 punten verder uitlopen op hun eerste achtervolger.

De dames 1 namen een wat valse start in Merksem maar net als in de heenmatch maakten ze in de de helft van de match het verschil (18-28)
De heren 1 hielden de punten op de Bist en ook de J14 bracht 2 punten mee naar Wilrijk.